Maandoverzicht februari-maart

Het VVR-team heeft er opnieuw een aantal drukke weken op zitten. Met de versoepeling van de corona-maatregelingen begin maart zijn er eindelijk heel wat zaken opnieuw mogelijk waardoor we extra kunnen inzetten op het belang van onze leden reisondernemingen en de reissector in het algemeen.

Vakantiebeurzen

Begin maart namen we deel aan de Vakantie Expo Antwerpen met een gemeenschappelijke stand voor startende reisondernemingen. Op deze manier konden ze een eerste keer kennismaken met het beursgebeuren. Via onze campagne #ReisGerust maakten we de beursbezoekers bewust van het belang om je reis te boeken bij een erkende reisprofessioneel.

Eind maart opende het Vakantiesalon te Brussel voor het eerst weer haar deuren.
Traditiegetrouw gaven we de kick-off op de persconferentie.

M-Eat en Greet

Na 2 jaar konden we eindelijk ook onze ‘M-Eat and Greet’-afspraken terug opnemen. Via dit concept spreken we af met een kleine groep leden om gedachten uit te wisselen, te luisteren naar wat er speelt en de leden op de hoogte te houden met wat VVR bezig is. We zorgen steeds voor een mengeling van reisondernemingen met diverse activiteiten wat zorgt voor interessante nieuwe of vernieuwde ontmoetingen.

Cevora opleidingsplan

We herhalen graag het belang van opleidingen binnen de reisondernemingen en maakten onze leden attent op het registreren van het Cevora-opleidingsplan. Ook tijdens de EU Industry Days en Erasmus+ EU Programma waar we op aanwezig waren werd het belang van opleiding extra aangekaart. Onze samenwerking vanuit de Belgian Travel Academy met Cevora werden voor dit jaar hernieuwd zodat we onze leden kunnen blijvend ondersteunen op het vlak van opleidingen.

Btw-circulaire

Een van de vele opleidingen die we binnenkort voorzien zijn deze over de btw-circulaire 2020/C/44 betreffende de bijzondere regeling voor reisbureaus en reisactiviteiten die niet onder deze regeling vallen. Binnen dit kader gaven we een gastcollege aan de Vives-Hogeschool te Brugge.

SUSTOUR-duurzaamheidsproject

Vanuit de Belgian Travel Confederation lanceren we in samenwerking met Travelife, een oproep naar alle reisondernemingen om in te tekenen op een duurzaamheidstraject. Een traject waar je hele organisatie onder de loep wordt genomen en waar een concreet, hands-on plan op poten wordt gesteld om je bedrijf (nog) duurzamer te maken. Onze leden werden uitgenodigd voor een infosessie omtrent dit traject. Kandidaatstelling om deel te nemen aan dit duurzaamheidsproject kan tot 10 mei. Meer info volgt.

Interesse in lidmaatschap of sta je in de startblokken om een reisonderneming te starten? Contacteer ons vrijblijvend via info@vvr.be.


31 maart 2022