Oostenrijkse Dienst voor Toerisme

De Oostenrijkse Dienst voor Toerisme/Österreich Werbung (ÖW) is de nationale toerismeorganisatie van Oostenrijk. Sinds 1955 streeft de vereniging (vroeger onder de naam ‘Österreichische Fremdenverkehrswerbung’ en sinds 1989 als ‘Österreich Werbung’) haar belangrijkste doel na: het promoten van vakantieland Oostenrijk. Het kernstreven van ÖW is, om samen met alle Oostenrijkse toeristische partners de concurrentiepositie van toerismeland Oostenrijk te behouden en te vergroten. Daarmee levert ÖW een essentiële bijdrage tot de stijging van het Oostenrijkse aandeel op de internationale toerismemarkt.

ÖW concentreert zich in 2021 op de bewerking van de markten in drie regio’s: West-Europa, Centraal- en Oost-Europa en overzee. De bewerkte markten van deze regio’s zijn goed voor circa 96% van alle overnachtingen en vertonen het grootste potentieel voor het binnenlands toerisme. In alle overige landen is ÖW het eerste aanspreekpunt voor toeristische projecten.

Op ons kantoor in Brussel zetten wij ons dagelijks in om Oostenrijk als vakantieland bij de Vlamingen te promoten. De activiteiten in België reiken van klassieke online en offline reclame voor het toerismeland Oostenrijk, samenwerking met de media, tot en met samenwerking met lokale touroperators en reisorganisaties.

Daarnaast is de website www.austria.info/nl niet enkel een belangrijke bron voor informatie voor de toeristen maar ook een inspiratiebron. We streven er naar de informatie zo actueel mogelijk te houden en inspiratie te bieden om een unieke vakantie te beleven naast de klassieke activiteiten.


Contact:
Jelka Fraeyman

Louizalaan 479 bus 47
1050 Brussel

E-mail: bruessel@austria.Info