45 jaar VVR: Nieuwe Voorzitter, nieuwe bestuurders en afscheid van 3 monumenten.

Vandaag viert de VVR dag op dag zijn 45-jarig bestaan. Op acht oktober 1975 stichtte Antoon Van Eeckhout de Vereniging Vlaamse Reisbureaus samen met (+) Yvan De Sutter (Europareizen Merelbeke), (+) Guido Gielens (toen Fiesta Reizen), Willy Vlamynck (Apollo Reizen) en Lieven Van Parijs (toen Reiscenter).

Gisteren, woensdag 7 oktober kwam het nieuwe Bestuursorgaan van de VVR voor het eerst samen sedert de Algemene Vergadering van 3 september en benoemde Annick Desmet (Reizen Van Renterghem/Asteria Expeditions) tot voorzitter.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VVR, die dit jaar uitzonderlijk en geheel volgens de regels schriftelijk verliep, werd er afscheid genomen van drie monumenten uit de reissector. Voorzitter Luc Demuynck, Penningmeester Antoon Van Eeckhout en bestuurder Koen Van Hauwermeiren legden hun mandaat neer en stelden zich niet meer verkiesbaar. We kunnen hen vandaag enkel bijzonder bedanken voor al hun inspanningen en toegevoegde waarde die ze voor de VVR geleverd hebben. Door de huidige Corona-maatregelen is het niet evident om ze letterlijk in de bloemetjes te zetten zoals het ook behoort. Het spreekt voor zich dat dit later zeker zal gebeuren.

De Algemene Vergadering heeft ook drie nieuwe bestuurders benoemd. Ludwig Töpke van Globus Reizen werd herkozen. Luc Callewaert van Joker en Jessie Oosterlynck van Zeppelin Reizen werden als nieuwe bestuurders verkozen. Ze hebben allemaal een mandaat van 4 jaar. We zijn dan ook bijzonder verheugd om hen aan boord te hebben en rekenen mee op hen om onze vakvereniging naar de toekomst toe verder uit te bouwen.

Annick Desmet

Het nieuwe Bestuursorgaan koos unaniem voor Annick Desmet als voorzitter. Met haar jarenlange ervaring in de sector, met zowel een eigen reisbureau- als een reisorganisatoractiviteit en ruime ervaring binnen het Bestuursorgaan van de VVR komt er opnieuw een sterk voorzitterschap. Binnen het kader van de huidige crisis en met de vele uitdagingen die dit met zich meebrengt zal deze ervaring zonder twijfel een bijzonder grote toegevoegde waarde betekenen voor de VVR en al haar leden.


8 oktober 2020