Home > Blog

Blog

De online blog van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus – VVR.
Updates over de Belgische reissector.

Copco Travel / Woni Safaris ontvangt Travelife Partner Award

Reisonderneming Copco Travel / Woni Safaris heeft het niveau van Travelife Partner behaald voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze voldoen aan meer dan 100 criteria en zijn betrokken bij het EU-gefinancierde SUSTOUR-project, dat tot doel heeft duurzaamheid binnen de Europese touroperatorsector te bevorderen.

Opleidingen voor reisprofessionals

Samen met de Belgian Travel Academy organiseerden we in mei opnieuw enkele interessante opleidingen voor reisprofessionals. De Workshop Reiswet Deel II, het vervolg op de eerdere workshop over de Pakketreizenwet. Een opleiding Passagiersrechten en luchtvaart wetgeving. In samenwerking met Meesters Pascal Nelissen Grade en Olivier Dugardyn. Beiden experten binnen hun vakgebied.

Uniglobe Robins Travel ontvangt Travelife Partner Award

Reisonderneming Uniglobe Robins Travel heeft het niveau van Travelife Partner behaald voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze voldoen aan meer dan 100 criteria en zijn betrokken bij het EU-gefinancierde SUSTOUR-project, dat tot doel heeft duurzaamheid binnen de Europese touroperatorsector te bevorderen.

Lid in de kijker: Subhadra Van Loo – Jasmine Travel

“India is altijd al een deel van mij geweest. De reisbeperkingen die met de coronapandemie gingen gepaard, hebben me ook echt laten voelen dat ik er regelmatig heen moet om me goed te voelen. Af en toe back to the roots, zeg maar”, aan het woord is Subhadra Van Loo. Sociaal geëngageerd onderneemster en VVR lid in de kijker.

KrisKras vzw ontvangt Travelife Partner Award

Reisonderneming Kris Kras heeft het niveau van Travelife Partner behaald voor hun inzet op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze voldoen aan meer dan 100 criteria en zijn betrokken bij het EU-gefinancierde SUSTOUR-project, dat tot doel heeft duurzaamheid binnen de Europese touroperatorsector te bevorderen.

Een fietsvergoeding voor werknemers loont!

Ruim één op de vijf werknemers krijgt vandaag al een vergoeding om naar het werk te trappen. Een nieuwe cao geeft werknemers in de privésector onder bepaalde voorwaarden recht op een fietsvergoeding. Hoog tijd om als werkgever even stil te staan bij de fietsvergoeding en de wijzigingen die op komst zijn.

VVR steunt samen met UNIZO de kmo’s

In een open brief geven UNIZO en meer dan 35 aangesloten kmo-organisaties vandaag een duidelijk signaal dat kmo’s goede werkgevers zijn. De organisaties betreuren dat zelfstandige werkgevers de voorbije weken onterecht het mikpunt van frustraties zijn geworden.

Nieuw ledenvoordeel: Greentripper

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we een nieuwe samenwerking zijn aangegaan met Greentripper, een Belgisch bedrijf dat zich richt op het meten en verminderen van de CO2e-impact van reizen. Met deze samenwerking willen we bijdragen aan een meer duurzame toeristische sector en reizigers de mogelijkheid bieden om op een verantwoorde manier te reizen.

#BETravelCongress – excursies op zaterdag

Een #BETravelCongress is een goeie mix van netwerken, congres en het ontdekken van de regio. Na een volle congresdag op vrijdag 21 april voorzien we voor jullie ontspanning op zaterdag 22 april. In de voormiddag brengen we een begeleid bezoek aan de universiteit, het rariteitenkabinet, het wetenschappelijk museum en als hoogtepunt een bezoek aan de Joanina Bibliotheek. Voor de bezoeken in de namiddag kan er een keuze gemaakt worden uit volgende excursies (lunch inbegrepen):