Startende reisonderneming in de kijker: ReWild Away

Kom als gast en verlaat Tanzania als een tweede thuis.

"Ik werd verliefd op Tanzania, op de adembenemende natuur, maar vooral door de warmhartige mensen en de diepe connecties die ik met hen heb gemaakt.

Mijn missie is om meer mensen te inspireren om zulke diepgaande connecties te maken wanneer ze een plek bezoeken. Aankomen als een gast en Tanzania verlaten als een tweede thuis, als familie, met inprentingen van de verhalen van de lokale bevolking en Moeder Natuur, is precies het soort leven en reizen dat we willen aanmoedigen." – Ineke Smeulders, oprichtster ReWild Away

Bij ReWild Away creëren we authentieke ervaringen die diepere connecties teweegbrengen met het land, de mensen en Moeder Natuur. En wie weet, een meer diepgaande (re-)connectie met jezelf.

We moedigen je aan om te rewild-en, terug te keren naar de wildernis en opnieuw te connecteren. En dat, a-ll the-wayin Tanzania.

Visie en missie

Bovendien doen we dit met diepgaande aandacht voor verantwoord reizen en vrouwen emancipatie.

Met een groot hart voor onze planeet en haar bewoners zijn we vastberaden verantwoorde reispraktijken te hanteren die de nadruk leggen op het behoud van het milieu, van cultureel erfgoed en het welzijn van de wilde dieren en de lokale gemeenschappen.

En laat dit laatste nu eveneens gepaard met de erkenning van de intrinsieke waarde en het potentieel van de lokale gemeenschappen, en in het bijzonder van de vrouwen die daarin een fundamentele rol spelen. We begrijpen dat het versterken van de positie van vrouwen niet alleen individuele levens verandert; het verandert hele gemeenschappen en bevordert groei, duurzaamheid en inclusiviteit.

Wie zijn we

En we beginnen daarmee bij onszelf, want als pionier in Tanzania hebben we een lokale Tanzaniaanse vrouw aan het hoofd van ons Belgisch-Tanzaniaanse safaribedrijf staan.

Jacky werkt al 15 jaar als freelancer in de safari-industrie en heeft niet alleen een schat aan kennis over Tanzania en het reilen en zeilen van een gezond safaribedrijf, maar ze heeft ook een sterk netwerk opgebouwd. Samen met Ineke, die Tanzania heeft doorkruist als fotograaf en als marketing- en salesmanager voor verschillende lokale en internationale safaribedrijven, en die bovendien regelmatig in Tanzania woont, vormen ze een complementair team.

Reizen op maat die inspireren

Dankzij al onze persoonlijke ervaringen begrijpen we maar al te goed de transformerende kracht van reizen. Het kan je geest en je hart openen. Het kan een dieper begrip teweegbrengen, van andere culturen, nieuwe perspectieven en de onderlinge verbondenheid van natuur en mensen. Diepgewortelde overtuigingen kunnen worden uitgedaagd, en een reis van zelfontdekking gefaciliteerd.

Iedereen is wel anders, en daarom geloven we dat ook ieder reisplan anders moet zijn en volledig op maat gemaakt naar jouw behoeften.

Elke reis van ons is ontworpen om je te inspireren en je de kans te geven opnieuw te verwilderen en te (re)connecteren.

Fotografiereizen

Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in fotografiereizen en kunnen we onze 4×4 jeeps volledig aanpassen met onder andere grote open ramen, een lagere hoek voor fotografie op ooghoogte, een aangepaste stoelindeling voor meer ruimte en de juiste accessoires die ervoor zorgen dat niets jou in de weg staat om dat award-winning shot te maken.

Of je nu een amateur of professioneel fotograaf bent, onze gidsen lezen het gedrag van de dieren en weten hoe ze de jeep moeten positioneren zodat jij je enkel hoeft bezig te houden met de instellingen in jouw camera.

En wil je graag begeleid worden door een professioneel fotograaf, dan kan dat ook.

Ga met ons mee op een unieke safari en duik in het hart van de wildernis!

Laat je inspireren door onze bedrijfsvideo op Instagram @rewildaway


4 juli 2024