Nieuws

#BETravelCongress - excursies op zaterdag cover

#BETravelCongress – excursies op zaterdag

Een #BETravelCongress is een goeie mix van netwerken, congres en het ontdekken van de regio. Na een volle congresdag op vrijdag 21 april voorzien we voor jullie ontspanning op zaterdag 22 april. In de voormiddag brengen we een begeleid bezoek aan de universiteit, het rariteitenkabinet, het wetenschappelijk museum en als hoogtepunt een bezoek aan de Joanina Bibliotheek. Voor de bezoeken in de namiddag kan er een keuze gemaakt worden uit volgende excursies (lunch inbegrepen):

14 maart: opleiding Klimaatverandering - Toerisme niet wegdenken maar omdenken cover

14 maart: opleiding Klimaatverandering – Toerisme niet wegdenken maar omdenken

Deze workshop neemt je mee in de realiteit van de klimaatverandering en de effecten ervan op het hedendaags toerisme. Samen gaan we op zoek naar acties die bij jou en jouw organisatie / bedrijf passen om deze uitdaging aan te gaan.

Amazing Destinations ontvangt als eerste de SUSTOUR Travelife Partner Award cover

Amazing Destinations ontvangt als eerste de SUSTOUR Travelife Partner Award

De Travelife Partner Award werd in ontvangst genomen door Amazing Destinations (België). De prijs is een erkenning voor de lange termijn inspanningen van Amazing Destinations op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

#BETravelcongress Coimbra - schrijf in voor 8 maart! cover

#BETravelcongress Coimbra – schrijf in voor 8 maart!

Center of Portugal biedt deelnemers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een post tour naar Aveiro, Viseu of de Portugese Kust. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 8 maart. Het programma van het #BETravelCongress, voor het eerst in een gezamenlijke organisatie van UPAV en VVR:

16 februari: Workshop Een gids doorheen de Reiswet cover

6 maart : Workshop Een gids doorheen de Reiswet

De Reiswet van 21 november 2017 is bepalend voor de day-to-day practice van de reisprofessional. Met klare taal en toepassingen uit het leven gegrepen, gidst Advocatenassociatie Nelissen Grade jou hier doorheen. Zo doe je onbezorgd waar je het best in bent: jouw klanten op reis stellen. Een praktische toelichting: Van toepassingsgebied tot sancties, van boeking over opzegging tot non-conformiteit en aansprakelijkheid, op een bevattelijke maar diepgaande manier worden tijdens drie workshops belangrijke thema’s uit de hele Reiswet belicht.

5 vragen aan: Stephanie Sap - Vakantie te Paard cover

5 vragen aan: Stephanie Sap – Vakantie te Paard

5 vragen voor Stephanie Sap die onlangs haar 25e jubileum in de reissector vierde. Met Vakantie te Paard combineert ze het beste van verschillende werelden: 25 jaar ervaring, persoonlijke service en passie voor paard en mens.

#BETravelcongress Coimbra - schrijf in voor 8 maart! cover

Belgian Travel Congress te Coimbra

Het Belgian Travel Congress gaat door van 20 tot en met 23 april 2023 te Coimbra, Portugal. Voor het eerst in een gezamenlijke organisatie van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR) en l’Union Professionnelle des Agences de Voyages (UPAV).

Hoge Raad voor Zelfstandige en Kmo’s cover

Hoge Raad voor Zelfstandige en Kmo’s

Om de zes jaar wordt de samenstelling van de Raad hernieuwd en worden beroepsorganisatie erkend als officiële spreekbuis voor hun leden. Voor sectorcommissie 7, Horeca, Toerisme en Ontspanning werden Mathias De Caluwe (Horeca Vlaanderen), Bart De Baere (VVR), Thierry Lemahieu (Horeca Vlaanderen) en Koen van den Bosch (VVR) respectievelijk verkozen als Voorzitter, Ondervoorzitter, Plaatsvervangend Ondervoorzitter en Plaatsvervangend Voorzitter.

Coalitie Duurzaam Zakenreizen cover

Coalitie Duurzaam Zakenreizen

Het doel van de Coalitie Duurzaam Zakenreizen is bedrijven en organisaties die het milieueffect van de zakenreizen van hun werknemers willen verminderen, meer bekendheid te geven en te ondersteunen. Hiervoor werd een engagementsverklaring opgesteld als richtsnoer waarin enkele heldere richtlijnen, voorbeelden van goede praktijken en het uitwisselen hiervan werden uitgewerkt.

Startende reisonderneming in de kijker: Fossanna cover

Startende reisonderneming in de kijker: Fossanna

Annelies Barentsen lanceerde eind 2022 haar reisorganisatie Fossanna. Bestemming: Ijsland! Hoe haar onderneming tot stand kwam lees je hier.