Algemene Vergadering & Zomerevent

Op 11 juni vond onze jaarlijkse Algemene Vergadering plaats op het domein Kattebroek te Dilbeek.

Tijdens deze Algemene Vergadering geven we een overzicht van onze realisaties van het afgelopen jaar, wordt de financiële toestand van de vereniging voorgelegd alsook het budget voor het volgende jaar, en worden Bestuurders verkozen die jullie reisprofessionals vertegenwoordigen in het Bestuursorgaan.

Jaarverslag

Wie gisteren niet aanwezig kon zijn of wie er wel was en meer vragen heeft over het jaarverslag, is steeds welkom op het VVR-secretariaat. Maak hiervoor een afspraak met Koen, die graag samen met jou door de details gaat en jou vragen zal beantwoorden.

Bestuursorgaan

(Her)verkiezingen

Na de fusie van VVRO en VVR dienden enkele VVRO-bestuurders zich kandidaat te stellen voor het VVR-bestuur.

Het vertrouwen in Frank Bouckaert, De Buck Agency en Hans Van Der Stock, Livetotravel, werd herbevestigd. Zij werden na hun termijn als VVRO-bestuurder verkozen als VVR-bestuurder.

Na een termijn van 4 jaar kan een bestuurder zich, indien gewenst, opnieuw kandidaat stellen voor een nieuwe termijn van 4 jaar.

Jessie Oosterlynck, Zeppelin Reizen en Luc Callewaert, Hobo Reizen, werden herverkozen als VVR-bestuurder.

Nieuwe bestuurders en we nemen afscheid van enkele iconen

Gisteren namen we afscheid van Bart De Baere, DB-Consult, als Bestuurder en Algemeen Secretaris van VVR. Bart gaat na een lange carrière bij KBC en daarna VVR en VVRO op welverdiend pensioen.

Het Bestuursorgaan en de Algemene Vergadering vierden Bart gisteren met de titel van Ere-secretaris.

Ludwig Töpke, Globus Reizen en sinds begin dit jaar Omnia Travel, besloot om na 16 jaar zijn mandaat als VVR-bestuurder (en 2 jaar VVRO-bestuurder) niet te verlengen.

Ludwig en Bart werden gisteren in de bloemetjes gezet en kregen een pakket wijnen en whisky mee naar huis om samen met hun echtgenotes nog lang van te mogen genieten.

Olivier Meyskens, Event Masters, geeft graag de fakkel door aan een volgende generatie MICE-reisprofessionals. Evelien Scheppers, Event Masters, nam deze kans met beide handen en stelde zich kandidaat om Olivier op te volgen. Evelien werd gisteren door de Algemene Vergadering verkozen als nieuwe VVR-bestuurder.

Bedankt, Bart, Ludwig en Olivier, voor jullie jarenlange inzet voor de VVR en haar leden.

Naast Evelien Scheppers, mogen we een tweede nieuwe bestuurder verwelkomen: Elke Van Zaelen, FAME Travel Designers. Met haar specialisatie als incentive-kantoor is dan ook deze niche van onze leden reisprofessionals vertegenwoordigd in het VVR-bestuursorgaan.

Ludwig Töpke:
“Ik ben heel tevreden dat Elke mijn zitje inneemt. Zoals ik gehoopt had, ongetwijfeld een collega met frisse ideeën, professioneel, een gezonde drive en samen met ook al een even gedreven Evelien krijgt VVR er nog 2 straffe madammen bij.”

Met de komst van Evelien en Elke komt het aantal vrouwelijke VVR-bestuursleden trouwens op 6 van de 13-bestuursleden!

Het VVR-bestuursorgaan bestaat vandaag uit:

 1. Frank Bouckaert – De Buck Agency
 2. Annick Desmet – Reizen Van Renterghem / Asteria Expeditions
 3. Luc Callewaert – Hobo Reizen
 4. Matthias De Klerck – Pitch Perfect
 5. Dirk De Waegeneire – Adagio
 6. Dorine Naeye – ATC
 7. Jessie Oosterlynck – Zeppelin Reizen
 8. Stephanie Sap – Perlan / Vakantie te Paard
 9. Evelien Schepers – Event Masters
 10. Koen van den Bosch – Your WOW
 11. Hans Van Der Stock – Livetotravel
 12. John Van Wulpen – Selectair
 13. Elke Van Zaelen – FAME Travel Designers

De avond werd afgesloten met een barbecue tijdens het eerste VVR-Zomerevent.

Het was een aangename en ontspannen ontmoeting met heel wat nieuwe gezichten. Zowel zaakvoerders van nieuwe reisondernemingen als medewerkers van onze vertrouwde leden.

We kijken alvast uit naar een volgende editie, juni 2025!


12 juni 2024