5 vragen aan: Stephanie Sap – Vakantie te Paard

Stephanie Sap verliet 25 jaar geleden de school met een bachelordiploma Toerisme- en Recreatiemanagement. Na jaren ervaring op te hebben gedaan bij verschillende reisbureaus, besloot ze in 2005 om haar eigen bedrijf Perlan op te richten met als focus persoonlijke service, aandacht voor de klant en op maat gemaakte reizen. Tijdens een ruitersafari het volgend jaar werd het idee van 'Vakantie te Paard' gelanceerd, wat zich bleek te ontwikkelen tot een succesvolle niche voor paardenminnend Vlaanderen.

Op welke prestatie ben je bijzonder trots?

Het combineren van een zelfstandig reiskantoor zonder personeel met een gezinsleven. Zeker als vrouwelijke ondernemer met (jonge) kinderen is dit vandaag nog altijd een uitdaging.

Wat of wie zijn jouw drijfveren?

Ik heb een grote passie voor paarden en reizen. Ik bereid regelmatig onvergetelijke paardrijvakanties voor, waar klanten met veel plezier aan terugdenken. Dit geeft mij een grote mate van tevredenheid.

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?

(Lacht) Koffers inpakken, vliegtuig nemen en In the saddle 😉

Ik begin mijn dag met het doornemen van mijn socials en binnenkomende berichten, waarna ik contact opneem met mijn klanten. Om energieker door de dag te komen, neem ik regelmatig een break bij of met mijn paard. Dit is een efficiënte manier om te ontspannen en daarna verder te gaan met wat er op me afkomt.

Had je het nu geweten, wat had je graag anders gedaan? En wat heeft het je geleerd voor de toekomst?

Het had beter geweest zijn als er vanaf het begin verkoop was gedaan onder de merknaam ‘Vakantie te Paard’ in plaats van de officiële bedrijfsnaam ‘Perlan’. Deze naam is meer representatief voor de diensten die worden aangeboden.

Wat zou je een startende reisondernemer graag willen meegeven?

Het is belangrijk om te blijven geloven in je eigen product en jezelf. Binnen de reissector is het belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan, ondanks dat er concurrentie bestaat. Het is een kleine wereld waarin men elkaar steeds weer tegenkomt.

Perlan bv / Vakantie te Paard
Official Benelux Agent In the Saddle
Albert Saveryslaan 12
9800 Deinze
Tel: 09/362.53.84
info@vakantietepaard.be
www.vakantietepaard.be

3 februari 2023