Deadline inschrijven SUSTOUR duurzaamheidsprogramma 10 mei! Waarom werken aan duurzaamheid? Je collega aan het woord.

Op 23 maart heeft de Belgian Travel Confederation (BTC) een oproep naar kmo’s gelanceerd i.v.m. het duurzaamheidsprogramma SUSTOUR i.s.m. Travelife.

Ondertussen werd er eveneens een infosessie gehouden waar we meer informatie hebben toegelicht over dit project. Deze kan je via volgende link opnieuw bekijken: LINK naar de opname van de infosessie.

Via deze herinnering willen we jullie aandacht vestigen op de deadline voor deelname aan het SUSTOUR-programma, nl. 10 mei 2022 !! Inschrijven kan via deze link. Info over het aanmeldingsproces en -formulier vind je terug in de opname van onze infosessie vanaf min. 19:50

Dit is een unieke kans, nu of nooit, schrijf je in vóór 10 mei en krijg gratis coaching en training rond duurzaamheid. Wil je een duurzaamheidserkenning behalen van Travelife, ook dit kan ENKEL NU gratis. Het project loopt van juni 2022 t.e.m. september 2023, maar om hier gebruik van te maken MOET je inschrijven vóór 10 mei !!

Na deze datum, zullen de normale bijdragen terug van toepassing zijn.

Waarom duurzaam zijn? Wat houdt dat juist in?

We laten je collega Hugo van Drie, Directeur Nordic NL aan het woord:

“Bij Nordic maken we werk van duurzaamheid door zowel onze interne werking als onze samenwerking met lokale partners kritisch te evalueren en duurzamer te maken waar mogelijk. Dit uit respect voor lokale cultuur en natuur en om reizigers ook in de toekomst te kunnen blijven verrassen. Juist omdat duurzaamheid je hele organisatie en al je activiteiten raakt is het lastig om die eerste stappen te zetten.

Waar moet je beginnen? Door aan het Travelife programma deel te nemen loop je stap voor stap door je organisatie, krijg je zaken inzichtelijk en kun je direct actie ondernemen op een zeer gestructureerde manier. De begeleiding vanuit Travelife is uitstekend. Bij Nordic hebben we de keuze gemaakt om te investeren in extra coaching en begeleiding. Dit is niet noodzakelijk maar heeft er aan bijgedragen dat we bij Nordic in zeer korte tijd enorme stappen hebben kunnen zetten. Zonder begeleiding was dit ook zeker gelukt maar in een langer tijdsbestek.

Ik kan iedere organisatie, klein of groot, adviseren om een duurzaamheidcoördinator aan te stellen die ernaar streeft om het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat te behalen. Iemand die van duurzaamheid geen project maakt maar een manier van werken/denken die als een groene draad door heel de organisatie loopt, mensen enthousiasmeert en zorgt dat duurzaamheidsdoelstellingen worden waargemaakt. Ik wens iedereen daarbij veel succes zodat we samen onze sector weten te verduurzamen.”