Een (virtuele) cruise ontdekkingstocht

Beste cruiseliefhebbers,

Bijna iedereen nu heeft iemand in de familie die rechtstreeks of indirect getroffen is door het Coronavirus. Net daarom zijn deze weken een bijzonder harde realiteit: onze vrijheid wordt beperkt, op alle mogelijke vlakken. Noodzakelijk, streng en bij momenten ook mistroostig. We hopen dan ook in de eerste plaats dat ieder van jullie gezond en wel door deze moeilijke perdiode komt, zeker voor wie alleen is. Ook de reisindustrie in het algemeen en de cruisesector in het bijzonder krijgt momenteel een harde kaakslag te verwerken.

Het spijt ons dat je vakantie momenteel niet kan doorgaan zoals gepland en heel eerlijk: ook wij weten niet hoe de situatie de komende weken zal evolueren. Wat we wél weten, is dat wij de toekomst positief tegemoet blijven zien. Samen zullen we blijven reizen !

En reizen… dat begint bij dromen. Wij nemen je dan ook graag mee op een (virtuele) ontdekkingstocht. Vandaag in de kijkerde Noorse Fjorden en de Noordkaap. Reis je even met ons mee?

Een machtig schouwspel …

Een van de populairste vaarroutes naar Noord-Europa is allicht een cruise naar Noorwegen. De grootsheid en natuurpracht van de fjorden zijn een niet te missen bestemming op de bucketlist van elke reiziger, ervaren cruiser of niet. Absolute blikvangers (zie ook foto’s hieronder) zijn uiteraard de Geirangerfjord met haar majestueuze ‘Seven Sisters’ watervallen, de Preikestolen – een indrukwekkende klif die 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt, het stadje Bergen met haar typisch gekleurde handelshuizen, of Flam van waaruit je een van de steilste treinritten ter wereld kan maken. Hoe dan ook, in deze regio staat een actieve levensstijl centraal. Niet voor niets zijn wandelen, fietsen of kajakken een van dé favoriete bezigheden van de Scandinaviërs.

Pssst, avontuurlijk aangelegd ? Als je deze regio in de winter verkent, is de kans groot dat je Aurora Borealis tegenkomt. Nee, dat is niet de plaatselijke schoonheid, wel het unieke natuurfenomeen van het Noorderlicht. Zomer of winter, de Noorse Fjorden blijven een machtig schouwspel !

Voorbij de Poolcirkel…

Als je wat meer tijd hebt, moet je zeker overwegen om door te varen tot aan de Noordkaap, bij voorkeur tijdens de periode van de middernachtzon. In het volledige gebied boven de Poolcirkel is tijdens deze periode 24u. per dag licht. Nog verder noordwaarts kom je in het echte Poolgebied, Spitsbergen. De meeste cruises hiernaartoe behoren tot het type expeditiecruises, waarin de beleving ter plaatse centraal staat. Je ontdekt hier de unieke fauna en flora van de ‘Arctic Desert’ en komt dankzij de deskundige uitleg van ervaren expeditieleiders alles te weten over deze kwetsbare maar oh zo prachtige regio.

Benieuwd hoe zo’n dag in Noordpool-gebied eruit ziet? Bekijk dan zeker even de video hieronder.

Ook wij kunnen niet wachten om te cruisen…

Contacteer alvast je vertrouwde reisprofessional voor meer informatie en boekingen.

~ ATC Cruises