Infosessie: CERTA, een sterk label voor de reisprofessional

De BTC – Belgian Travel Confederation met de ondersteuning van de VVR, nodigt jullie uit voor een infosessie over de CERTA-label.

CERTA, een sterk label voor de reisprofessional

Het CERTA-label is in 2018 in Wallonië ontstaan met de steun van de Waalse Commissariaat voor Toerisme en dit na de afschaffing van de vergunningsplicht in Wallonië. Het doel van dit label was de klanten helder te informeren en hen te verwijzen naar Belgische reisprofessionals die uiteraard voldoen aan de geldende Belgische wettelijke regels en verplichtingen die hier uit voortvloeien naleven maar die ook voortdurend zichzelf en hun teams bijschoolden door zowel commerciële als academische opleidingen te volgen. Maar liefst 270 reisprofessionals onderschreven toen het label.

Van bij de start was het de bedoeling om CERTA naar een nationaal niveau te tillen. Sedert 2022 is dat ook het geval. Met de oprichting van de Belgian Travel Confederation en de ondersteuning van VVR en UPAV zag het label ook op nationaal niveau het licht en gaat vandaag een stap verder dan bij de start waarbij de initiële waarden behouden blijven, maar waarbij ook enkele nieuwe criteria werden toegevoegd om het geheel nog meer waarde te geven.

Tijdens deze infosessie zullen we het volgende toelichten:

  • Waarom een label?
  • De voordelen voor jou en voor de consumenten
  • De categorieën en criteria
  • Het certificeringsproces
  • Introductie tot het CERTA Green (Travelife traject)
  • Q & A

Wanneer? Donderdag 15 juni 2023
Hoe laat? om 12u30
Waar? Online via Teams

Inschrijven kan via deze link

De link om deel te nemen aan de infosessie ontvang je per mail ten laatste 1 dag voor de sessie.

(Deze sessie wordt opgenomen. Wens je deze op een later tijdstip te bekijken, schrijf je alvast in en we bezorgen jou de opname)

Voor meer info of vragen info@btc-travel.be.

Meer info over de Belgian Travel Confederation en het CERTA-label.


12 juni 2023