Opleiding: Btw in de reissector en Pakketreizenwet in de praktijk

Dinsdag 21 november 2023
Van 10 tot 15u30
Te Gent

Organisator: VVR

Schrijf je in via https://www.belgian-travel-academy.be/nl/aanbod/2023-11-21-btw-in-de-reissector-en-pakketreizenwet-in-de-praktijk

BTW in de reissector en de Pakketreizenwet, zijn essentieel binnen je job als reisprofessional.

De materie is niet steeds eenvoudig en kan saai lijken, maar is een onmisbare kennis om op een correcte manier een reis te verkopen.

Beide wetgevingen staan los van mekaar, wat vaak voor verwarring en tegenstrijdigheden zorgt.

Tijdens deze cursus gaan we samen door een aantal belangrijke aspecten van beide regelgevingen. Op basis van de ervaringen van de voorbije jaren toetsen we deze aan de praktijk. Op deze manier krijg je een uniek inzicht in het geheel zodat je praktisch aan de slag kan.

Wat staat er op het programma?

Een cursus van 2u over btw in de reissector en de bijzondere reisbureauregeling voor zowel organisatoren als doorverkopers, gebracht door Sebastien Pauwels.

 • Basis begrippen van btw en de bijzondere reisbureauregeling
 • Overzicht van de belangrijkste aspecten van de nieuwe circulaire 2020/C/XX
 • Welk btw-voet aanrekenen cfr. vademecum
 • Overlopen van cases uit de praktijk en hoe deze op een correcte manier verwerken voor de BTW

Een cursus van 2u over de Wet van 21 november 2017 betreffende de Verkoop van Pakketreizen, Gekoppelde Reisarrangementen en Reisdiensten, gebracht door Koen van den Bosch.

 • Definities en basisbegrippen
 • De rechten en plichten als organisator en doorverkoper
 • Overlopen van concrete gevallen en toepassing van de Reiswet in de praktijk en hoe hiermee omgaan

Doelgroep

Deze cursus richt zicht tot iedereen, van verkoper, administratief medewerker tot de zaakvoerder en is zowel voor touroperators als reiskantoren. Iedere reisprofessional moet deze basis kennis beheersen om hier dagdagelijks correct mee om te gaan.

Leerdoelen

De bedoeling van deze cursus is om in eerste instantie de basis begrippen van BTW in de reissector en de pakketreizenwet te begrijpen. Onze lesgevers trachten deze complexe materie op een zo eenvoudige manier te brengen dankzij praktijkvoorbeelden zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Deze klassikale opleiding zal zorgen voor de nodige interactie en geeft meer mogelijkheden om vragen te stellen.

Docent

Deze opleiding wordt georganiseerd door de VVR – Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Koen van den Bosch en Sebastien Pauwels hebben ruime ervaring in de sector en kennis over toepasselijke wetgeving mbt de toeristische sector. Zij zijn dan ook het best geplaatst om deze materie zo praktisch mogelijk toe te lichten, in klare en duidelijke taal van reisprofessional tot reisprofessional.

Locatie:

Opleidingscentrum
Embuild Oost-Vlaanderen
– Huis van de Bouw
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde

Inschrijving voorwaarden :

Deze opleiding is toegankelijk voor:

 • Werknemers uit het Paritair Comité 200
 • Werkgevers die werknemers uit het PC200 in dienst hebben, en een opleidingsplan bij hun sociaal fonds hebben ingediend
 • Ben je zelfstandige zonder personeel en heb je interesse om deze cursus te volgen?Ben je lid van de VVR = 100 € (excl. btw)
  Voor niet-leden = 150 € (excl. btw)
  De VVR is KMO Portefeuille gecertificeerd en maakt dat de kost van deze opleiding tot 30% subsidieerbaar is via de KMO-Portefeuille.

Schrijf je in via https://www.belgian-travel-academy.be/nl/aanbod/2023-11-21-btw-in-de-reissector-en-pakketreizenwet-in-de-praktijk

Alle opleidingen aangeboden door de Belgian Travel Academy zijn mogelijk dankzij de ondersteuning van de Belgian Travel Confederation (BTC). De BTC wordt op haar beurt ondersteund door de respectievelijke teams van UPAV en VVR.