Persbericht: Koepel UPAV/VVR lanceert nationale campagne met als doel het boeken van vakanties via professionals nog meer te stimuleren.

“Winkelhier, Reisgerust Wereldwijd, boek via jouw reisprofessional!” Dat is de boodschap die de beroepsverenigingen van de reissector in het noorden en het zuiden van het land willen overbrengen via hun nationale communicatiecampagne.

Brugge, 28 juni 2021 – Meer en meer landen gaan weer open, de vaccinatiegraad stijgt dagelijks en reizigers verheugen zich erop om weer buiten onze grenzen op vakantie te gaan. Dit is een unieke gelegenheid voor de reissector om een nationale communicatiecampagne te lanceren met als doel het boeken van vakanties via professionals nog meer te stimuleren.

Via een radio- en videospotje, een postercampagne en communicatie via sociale netwerken herinnert de Koepel UPAV/VVR via de website www.reisgerust.be reizigers, die op zoek zijn naar hun volgende reis, aan de soms voor de hand liggende maar vaak vergeten redenen om hun volgende vakantie via een reisprofessional te boeken.

De crisis heeft ons laten zien wat de toegevoegde waarde is van een reisprofessional, die aansprakelijk is als een van de geboekte diensten niet correct wordt uitgevoerd. De reiziger heeft dus de garantie dat hij zijn geld terugkrijgt als de reis niet doorgaat zoals gepland.

Koen van den Bosch, Gedelegeerd Bestuurder VVR: “Heel wat reizigers die hun vakantie zelf hebben samengesteld, zonder langs een reisprofessional te gaan, hebben zich de voorbije maanden danig gefrustreerd. Door de vele beperkingen, eigen aan elk land, de veranderingen op het laatste moment, vluchten die worden geannuleerd of uitgesteld, toeristische attracties die sluiten, enz… werden velen geconfronteerd met grote administratieve problemen, om nog niet te spreken van de moeilijkheid om het geld van hun geannuleerde reis terug te krijgen.”

“De reisprofessional is een vertrouwde partner die het onverwachte van A tot Z regelt, een belangrijke troef als je weet hoe stressvol het organiseren van een reis kan zijn; stress die we graag achterwege laten als we op vakantie willen gaan om te ontspannen, onze gemoedsrust wil ook op vakantie” voegt Annick De Smet, voorzitter van de VVR, eraan toe.

Meer info:

ReisGerust.be

De 10 redenen om te boeken bij een lokale erkende reisprofessional

Over VVR

De Vereniging Vlaamse Reisbureaus VZW werd opgericht in 1975. Als erkende vakvereniging ondersteunt en vertegenwoordigt de VVR de professionele reissector op verschillende niveaus versus de publieke en de private sector. De meer dan 600 Nederlandstalige leden in Vlaanderen en Brussel, met meer dan 1000 verkooppunten en waar meer dan 4000 medewerkers actief zijn, verzorgen jaarlijks de vakantie van meer dan 4 miljoen reizigers. Samen met UPAV (Union Professionelle des Agences de Voyages) zorgt VVR voor een unieke vertegenwoordiging op nationaal vlak.