Reissector lanceert #ReisGerust campagne op ‘Dag van de reisprofessional’

Woensdag 5 mei 2021

#ReisGerust:

  • Onderstreept de meerwaarde van de reisprofessional zoals vakkennis, veiligheid en vertrouwen
  • Moet de reiziger aanzetten om zijn vakantie bij een lokale Belgische reisprofessional te reserveren
  • Sluit nauw aan bij de Winkelhier-campagne van UNIZO.

Meerwaarde van de reisprofessional

Een vakantie boeken bij een lokale reisprofessional biedt tal van voordelen.

Zoals steeds, maar zeker in deze periode met een gedurig wisselend advies voor bestemmingen zijn veiligheid en vertrouwen ongetwijfeld de belangrijksten.

Je boekt je vakantie bij een onderneming die voldoet aan de regels van de Pakketreizenwet en daarbij dus verzekerd is tegen faillissement. Bij een erkend reisbureau staat de klant centraal. Ze boden dan ook, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden, alle mogelijke assistentie en oplossingen.

Heel wat klanten die rechtstreeks, meestal online, geboekt hadden bij een hotel of luchtvaartmaatschappij wisten op een bepaald moment niet van welk hout pijlen maken. ZE klopten aan bij een reisbureau, werden geholpen en ervaarden zelf de meerwaarde van een professional die zijn vakkennis en netwerk aansprak om tot aanvaardbare oplossingen te komen.

UNIZO roept al meer dan een jaar op om aankopen lokaal te doen. Dit willen we ook bewerkstelligen voor de reissector. Via deze campagne willen we de reiziger bewust maken dat het voor alle partijen, in de eerste plaats voor de reiziger zelf, maar ook voor onze economie, loont om bij een Belgische reisonderneming te boeken. Deze campagne sluit mooi aan bij de Winkelhier-campagne van UNIZO.

De ‘Dag van de reisprofessional’, die elk jaar op de eerste woensdag van mei valt, lijkt ons dan ook de ideale dag om de #ReisGerust campagne te lanceren.

Wens je in de nabije toekomst te vertrekken of stel je je reis liever nog even uit? Heb je vragen en twijfels door de Corona-pandemie? Contacteer je lokale reisprofessional. Ze nemen graag de tijd voor een persoonlijk gesprek.

Hardst getroffen, maar weerbaar, creatief en klaar voor een exit

De reissector is nog steeds zowat de hardst getroffen sector van allemaal. Met de komst van het European Green Certificate (voorzien voor einde juni) en de op stoom komende vaccinatiecampagne komt er stillaan zicht op een exit. Dit wil niet zeggen dat we er dan reeds zijn. Zo blijven vele reisbedrijven die gespecialiseerd zijn op vakanties buiten de EU of die focussen op bepaalde nichereizen zoals groepsreizen nog steeds virtueel gesloten. Ondersteuning van de overheid blijft dan ook noodzakelijk om deze periode te overbruggen en dit tot we terug naar een min of meer normale situatie gaan.

Meer info:

Website: ReisGerust.be
De 10 redenen om te boeken bij een lokale erkende reisprofessional

Facebook @ReisGerust
Instagram @ReisGerust