Studenten Toerisme nemen je mee op de fiets of te voet in ‘VIVES Vakantieland’!

Eerstejaarsstudenten toerisme en recreatiemanagement van de hogeschool VIVES maakten handig gebruik van de lockdown om een zomerreeks in elkaar te steken. Daarin stellen ze hun eigen streek voor, te voet of met de fiets.

De route die de studenten voor het vak Incoming België in elkaar staken, bevatten places to stay, to eat, to drink, to meet, to shop en to visit.

De studenten waren hierover zo enthousiast dat VIVES een selectie gebundeld heeft onder de noemer VIVES Vakantieland. Soe Nsuki, stand-up comedian en een van de gezichten van Vlaanderen Vakantieland, moedigde de studenten aan in een videoboodschap.

Negen routes worden vanaf woensdag 14 juli 2021 uitgebreid voorgesteld op www.vives.be/vakantieland: Westende, Sluis (NL), Heestert, Wevelgem, Hollebeke, Wevelgem, Merelbeke, Hollebeke, Zaffelare, Oostkamp en Langemark.

Je kan de routes zelf ontdekken op de webpagina en op het verhaal van @VIVEShogeschool op Instagram en Facebook.

Enkele projecten werden eerder al via de lokale pers en sociale media opgepikt:
Jourika Maenhout, student: “Ik heb op de Facebookpagina van ‘Merelbeke op den vélo’ een bericht geplaatst dat mensen mijn brochure konden verkrijgen via mail. Maar liefst 177 mensen hebben interesse getoond. Ik ben eerlijk gezegd enorm onder de indruk van de hoeveelheid interesse, maar ik ben iedereen heel dankbaar (lacht).“
Renske Welvaert, Lochristi: “Ik had nooit gedacht dat zoveel mensen interesse gingen hebben voor mijn project, de reacties waren enorm.”

Begeleidend docent Mark Devenyns: “Dat de studenten liever een taak dan een examen krijgen, dat wisten we al, maar dat ze zo enthousiast zouden zijn en zo’n degelijk werk zouden afleveren, dat maakte ik de afgelopen 30 jaar nooit mee.”

Alle informatie vind je hier:

www.vives.be/vakantieland

www.facebook.com/vivestoerisme

www.instagram.com/vivestoerisme