Thomas More onderzoekt impact van corona op uw vakantieplannen

De Thomas More Hogeschool onderzoekt welke impact de coronamaatregelen hebben op je vakantieplannen. De onderzoekers willen weten waar je eerst dacht op vakantie te gaan en of je je bestemming hebt aangepast door de coronamaatregelen. Met die info willen ze aanbieders in de toeristische sector inlichten over wat hen te wachten staat. “We willen orde in de chaos scheppen”, zegt onderzoekster Kaat De Ridder.

Wat waren je vakantieplannen voor de coronamaatregelen in werking traden? En heb je je plannen aangepast? Met deze en andere vragen peilen onderzoekers van de Thomas More-hogeschool (opleiding Toerisme in Mechelen) in een enquête naar de impact van corona op uw vrijetijdsbesteding en vakantieplannen. “Het is nog koffiedik kijken wat mensen gaan doen na de coronamaatregelen”, zegt onderzoeker Kaat De Ridder. “Blijven we thuis omdat we nog schrik hebben van het coronavirus of gaan we plots massaal richting de Kust of Ardennen? Of doen we toch dagtripjes naar kunststeden zoals Antwerpen of Brussel?”

“We hebben al een kleine indicatie dat een meerderheid van de mensen hun reisgedrag zullen aanpassen”, voegt De Ridder er aan toe.  “Maar we willen vooral weten wat zij dan juist gaan aanpassen.” Met de verzamelde info willen de onderzoekers ondernemers in de vrijetijdssector begeleiden en adviseren. Zo kunnen ze de situatie beter inschatten en zich voorbereiden op wat hen te wachten staat.

De enquête invullen duurt ongeveer vijf minuten en vind je via bit.ly/vakantieplan.