10 redenen om bij een reisagent te reserveren

Travel Market Report geeft 10 sterke argumenten om steeds voor een professioneel reisagentschap te kiezen.

Als reisagent kan je je klanten dan ook meteen enkele goede redenen geven om bij jou te reserveren:

  1. Een reis boeken is een unieke aankoop, waarbij je niet enkel een product aankoopt, maar eveneens een dienst. De reisagent weet perfect hoe beiden te combineren en zorgt ervoor dat alle delen (vlucht, hotel, cruise en dergelijke vlot aansluiten met transfers, uitstappen, restaurantbezoeken en dergelijke). De reisagent bezorgt je een gemoedsrust en zorgt ervoor dat je vakantie vlekkeloos en stressvrij kan verlopen.
  2. Reisagenten zijn opgeleid om op een kritische manier elk stukje van de vakantiepuzzel te bekijken. Zij zorgen ervoor dat je als klant centraal staat. Vanuit je vakantiebehoefte en vraag als klant zullen ze ervoor zorgen dat elk puzzelstukje voldoet zodat je budget goed besteed is.
  3. Nooit eerder werden er zoveel verschillende merken/diensten aangeboden door de verschillende reisbedrijven (zowel ter land, ter zee als in de lucht). Denken we hierbij maar aan de verschillende klasses en bijhorende flexibiliteit en services op vluchten. Een professioneel reisagent kent deze verschillen en kan vanuit de reisbehoefte van de klant de juiste match maken. Zo wordt ieder aanbod en iedere reis uniek en persoonlijk.
  4. Reisprofessionals besparen je als klant tijd en geld. Ja, reisprofessionals rekenen soms een service fee door en of werken op een commissie basis. Echter, door met hen samen te werken bespaar je niet enkel heel wat tijd en dus reeds de facto geld. Door de grote toegang via verschillende systemen bieden ze vaak heel wat voordelen, garanderen ze een bijzonder gebruiksgemak en bieden ze een uitstekende service.
  5. Je reisagent zal je steeds informeren en bijstand verlenen wanneer je op vakantie bent.
  6. Reisagenten hebben binnen hun vakgebied een unieke expertise. Ze stellen de juiste vragen, luisteren naar jou als klant, bieden advies op maat voor een van de belangrijkste beslissingen die je ieder jaar maakt. Hoe besteed ik mijn vrije tijd aan vakantie op een optimale manier?
  7. Kennis is macht. Of het nu handelt om visa en paspoortformaliteiten, of de naam van een leuke bar of uniek restaurant, je reisagent heeft vaak “insight information” die hij graag met je deelt om je vakantie ervaring te optimaliseren.
  8. Je reisagent is er voor jou. Ze zijn er om je te assisteren en te helpen, zowel voor de reis (je wil nog iets extra), tijdens de reis (wat extra advies of een euvel oplossen) als na de reis (mocht er iets zijn misgelopen).
  9. Je reisagent is als het ware je personal shopper. Ze kennen jou en je familie. Ze kennen je voorkeur en weten wat je verwacht van een vakantie. Je bent voor hen zoveel meer dan een volgende verkoop. Ze zorgen voor die nodige menselijk connectie wat het boeken van een reis zoveel aangenamer maakt. Je kan ideeën en ervaringen uitwisselen en bovendien ondersteun je er eveneens de lokale middenstand mee die mee een gezicht geven aan jouw stad of gemeente.
  10. Reisagenten verzorgen unieke ervaringen die niemand anders je kan bieden. Na verschillende jaren in de reiswereld hebben de reisagenten de juiste contacten om je net dat tikkeltje meer te bezorgen. Ondanks het feit dat je heel wat informatie in je hand hebt weet je niet wat je niet weet. Vraag het dan aan iemand die het voor reizen wel weet. Stap binnen bij je lokale reisagent.

21 september 2017