Eerste wereldwijde Tourism Startup Competition

Zal jouw start-up het toerisme radicaal veranderen? Doe dan mee met de eerste wereldwijde Tourism Startup Competition. De United Nations World Tourism Organization (UNWTO) en Globalia zoeken in 164 landen start-ups die het toerisme transformeren.

Wat?
De UNWTO organiseert in samenwerking met Globalia, de toonaangevende toerismegroep in Spanje en Latijns-Amerika, de eerste UNWTO start-upwedstrijd voor toerisme. Het is ‘s werelds grootste initiatief dat nieuwe bedrijven zoekt die de transformatie van de toeristische sector willen leiden. Het programma is op zoek naar de beste oplossingen en de meest disruptieve ideeën. Om zo projecten die zich inzetten voor het verbeteren van de duurzaamheid van het toerisme, zichtbaar te maken.

Voor wie?
Start-ups en organisaties (dus ook reeds bestaande bedrijven) met disruptieve ideeën, die een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop we reizen en van het toerisme genieten. De zoektocht richt zich zowel op baanbrekende voorstellen voor de implementatie van nieuwe en ontwrichtende technologieën, als op start-ups met nieuwe bedrijfsmodellen, zoals de circulaire economie.

Te winnen?
De winnende start-up krijgt de kans om een pilootproject te ontwerpen met Globalia. En zal nauw samenwerken met de merken van Globalia, waaronder Air Europa (luchtvaartmaatschappij), Halcón Viajes (reisbureaus), Travelplan (touroperator), Be Live (hotelketen), Groundforce (luchthavenafhandeling) en meer.
Ook de top 20-finalisten maken kans om hun netwerk te verbreden en kennis te maken met de wereldwijde toeristische sector. Ontdek alle prijzen op tourismstartups.org.

Doe zeker mee met je creatieve idee!
Neem deel op tourismstartups.org. Je kan jouw kandidatuur indienen tot 3 september 2018.