Event Masters zet grote stap richting duurzaamheid met Travelife Award

Event Masters heeft de afgelopen maanden heel wat inspanningen geleverd op vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar mag het eventbureau nu de Travelife Partner Award voor in ontvangst nemen. Travelife – opgericht met steun van de Europese Commissie – is een internationaal toonaangevende duurzaamheidscertificering voor de reissector.

Rekening houdend met het internationale karakter van de evenementen is Event Masters het engagement aangegaan en heeft het voorafgaande intensieve traject met succes doorlopen.

Meer dan 100 criteria

Het feit dat Event Masters dit traject kon aangaan, heeft het bedrijf mede waar kunnen maken dankzij het door de EU gefinancierde SUSTOUR. SUSTOUR is specifiek gericht op het bevorderen van duurzaamheid in de Europese reissector. Het project ondersteunt meer dan 600 KMO’s uit 35 Europese landen.

Event Masters rapporteerde op meer dan 100 duurzaamheidscriteria die zaken omvatten zoals de duurzame werking van de kantoren, het productaanbod, mensenrechten, het ontwikkelen van een duurzaam beleid met betrekking tot transport, accommodaties, leveranciers van activiteiten en excursies, etc. De Travelife-norm dekt de ISO 26000 thema’s voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en wordt formeel erkend als volledig in overeenstemming met de door de VN ondersteunde Global Sustainable Tourism Criteria.

Plicht om verantwoord te ondernemen

Lisa Dupond, duurzaamheidscoördinator bij Event Masters licht de toekomstplannen van het bedrijf betreffende duurzaamheid toe: “Travelife bood ons – naast de rapportering – een handig leerplatform om dieper in te gaan op duurzaamheid. Zo stelden we intern een werkgroep samen en werkten we intensief aan onze duurzaamheidsstrategie. In de eerste plaats richten we ons met deze strategie op de internationale afdeling van onze organisatie, de andere afdelingen worden vervolgens geïmplementeerd. De komende maanden rollen we ons actieplan verder uit en gaan we nog concreter aan de slag om onze duurzaamheidsambities waar te maken.”

“Het is onze plicht om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Het milieu, de maatschappij, maar ook onze partners en leveranciers en zelfs onze collega’s, staan hierin centraal. Vanuit die zin voor verantwoordelijkheid, zijn we bijzonder fier dat we de Travelife Partner Award in ontvangst mogen nemen en zetten we onze inspanningen zonder twijfel verder”, concludeert CEO Bert Knuts.

Meer over het SUSTOUR-programma.


29 juni 2023