Persbericht: Nieuwe verzekeraar financieel onvermogen

Op 12 oktober 2015 werd in de kantoren van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus te Brugge de overeenkomst ondertekend tussen enerzijds de verzekeringsmaatschappij Amlin Insurance SE en anderzijds de Vereniging Vlaamse Reisbureaus vzw (VVR) en haar zustervereniging de Vereniging van Vlaamse Reisorganisatoren vzw (VVRO) in verband met de overdracht van de groepspolissen financieel onvermogen reisbureaus (Vlaamse Solidariteit Reisgelden) en professionele aansprakelijkheid reisbureaus van De Europese/ Nationale Suisse naar Amlin Insurance SE.

Amlin Insurance SE wordt op deze wijze marktleider in Vlaanderen wat betreft het aantal polissen professionele verzekeringen voor reisbureaus. Amlin Insurance SE is een verzekeringsmaatschappij die actief is in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland en stelt meer dan 500 mensen te werk. Zijn maakt deel uit van Amlin plc met wereldwijd meer dan 1700 medewerkers.

Amlin Insurance, partner van VVR

De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus is de belangrijkste beroepsvereniging voor reisbemiddelaars en reisorganisatoren in België met bijna 600 leden en biedt al sinds 1997 aan haar leden groepspolissen financieel onvermogen en professionele aansprakelijkheid. Sedert de afschaffing van het reisbureaudecreet in Vlaanderen verzekert het bezit van dergelijke verzekeringen de toegang tot het beroep van reisbemiddelaar en/of reisorganisator.

De Vereniging Vlaamse Reisbureaus is met haar meer dan 600 leden de voornaamste beroepsvereniging van de reissector.

Antoon Van Eeckhout
Voorzitter – woordvoerder VVR
Tel. 050.250060