Nieuwe data opleidingen Passagiersrechten en Workshop pakketreizenwet
Passagiersrechten en luchtvaartwetgeving
Wat zijn de gevolgen voor jou als organisator of doorverkoper?
Na het groot succes aan inschrijvingen voor de sessie op 30 maart in samenwerking met TravDay, hebben we nu 2 nieuwe data aangestipt om de vele geïnteresseerden ook de kans te bieden om deze boeiende cursus te volgen. De nieuwe data zijn:
- Dinsdag 9 mei in Breendonk (Puurs-Sint-Amands)
- Vrijdag 26 mei in Zwijnaarde (Gent)
Info
Vluchtwijzigingen, vluchtannulaties, problemen met de feeder, staking van de handling agent,… de airline die te pas of te onpas overmacht inroept! Wie is hiervoor verantwoordelijk en wat zijn mijn rechten en plichten als organisator of doorverkoper?
Wat met bijstand aan de passagiers, wie regelt de overnachting? Wil jij ook graag antwoord krijgen op deze vragen?
Schrijf je dan in voor deze cursus waar we de belangrijkste aspecten bespreken van de luchtvaart wetgeving die een directe impact hebben op jouw activiteit als reisagent, reisorganisator of touroperator.
Aan de hand van concrete cases gaan we in op recente ontwikkelingen in de rechten van passagiers (EU Verordening 261/2004), de beginselen van het Verdrag van Montreal en de interactie tussen deze rechtsinstrumenten en de Pakketreizenwetvan 2017.
Ondermeer de volgende vragen zullen behandeld worden:
- Wat is het verschil tussen het Verdrag van Montreal en EU Verordening 261/2004 ?
- De basisregels van de Denied Boarding regulation (EU Verordening 261/2004)
- Welke invloed hebben vluchtwijzigingen en -annulaties op mijn rechten & plichten als organisator cfr. de Pakketreizenwet?
- Wat zijn mijn rechten & plichten als ik optreed als doorverkoper ? Verkoop van flight only vs. pakket van de touroperator.
- Zijn de voorwaarden van de maatschappij onoverkomelijk of kan ik mij op bepaalde verdragen verhalen?
Docent: Meester Olivier Dugardyn staat bekend als een toonaangevend advocaat op het gebied van luchtvaart- en reisrecht. Hij staat kleine en grote reisondernemingen in Europa en daarbuiten bij, OTA's, nationale en internationale brancheorganisaties, luchtvaartmaatschappijen, cruisemaatschappijen, spoorwegen, hotelbedrijven, aansprakelijkheids- en insolventieverzekeraars, technologieleveranciers en overheden. Hij geeft regelmatig lezingen en is auteur op dit gebied. Hij is eveneens voorzitter van het arbitraal college van de Belgische Geschillencommissie Reizen.
Uur: Beide cursussen vinden plaats van 9u30 tot 12u30
Locatie:
- Dinsdag 9 mei
Vergaderruimte – Bistro 31 Schaafstraat 31 2870 Breendonk
Inschrijven voor dinsdag 9 mei kan via deze link
- Vrijdag 26 mei
Opleidingscentrum – Huis van de Bouw Tramstraat 59 9052 Zwijnaarde
Inschrijven voor dinsdag 26 mei kan via deze link
Workshop Pakketreizenwet “Reizen? Ready Set Go!”
Deel I: focus op toepassing van de wet “Organisator vs. Doorverkoper”
Wanneer spreekt men van een pakketreis en wat is het verschil met een gekoppeld reisarrangement? Ik heb een huurwagen bijgeboekt, ben ik dan organisator? Is luchthavenvervoer een reisdienst? Waarom is de precontractuele informatie zo belangrijk en wat zijn de mogelijke gevolgen bij foute informatie?
Dankzij een aantal heel concrete voorbeelden gaan we samen door de verschillende begrippen en definities uit de Reiswet en hoe je hiermee moet omgaan in je dagelijkse activiteiten. Je leert de finesse om zelf het verschil te analyseren wie doorverkoper is en wie als organisator aangeduid kan worden.
Een uiterst interactie workshop met vraag & antwoord, open discussies en een aantal praktische oefeningen.
Datum: donderdag 4 mei 2023 Uur: van 10u00 – 12u30 Locatie: Leuven
Conferentieruimte – Advocatenassociatie Nelissen Grade Philipssite 5, Ubicenter (ingang B) 2e verdieping 3001 Leuven
Docent: Met bijna veertig jaar ervaring is Pascal Nelissen Grade de onbetwiste vlaggendrager van Nelissen Grade advocaten. Als vice-stafhouder sinds 2022, wordt Pascal vanaf de zomer van 2024 stafhouder van de balie van advocaten van Leuven. Als advocaat reisrechtadviseert en vertegenwoordigt hij diverse spelers in uiteenlopende materies en (buiten)gerechtelijke procedures. Ook is hij voorzitter van de Geschillencommissie Reizen en is hij een veelgevraagd spreker in dit vakgebied.
Inschrijvingsvoorwaarden
Prijs zelfstandigen:
- VVR-leden = 50 € (excl. btw)
- niet-leden = 75 € (excl. btw)
Werknemers/bedienden PC200 hebben gratis toegang dankzij Cevora
De VVR is KMO Portefeuille gecertificeerd en maakt dat de kost van deze opleiding tot 30% subsidieerbaar is via de KMO-portefeuille.
Alle opleidingen zijn gratis voor werknemers onder PC200 en werkgevers die werknemers hebben onder PC200 die een opleidingsplan hebben ingediend, dankzij Cevora.
Alle opleidingen aangeboden door de Belgian Travel Academy zijn mogelijk dankzij de ondersteuning van de Belgian Travel Confederation (BTC). De BTC wordt op haar beurt ondersteund door de respectievelijke teams van UPAV en VVR.
E-vram 2023-23 (13 april 2023)